5 sterren
8.9/10

Fietsroutes

Fietsen op Texel Depot

Fietsroute 1

Ontdekt u het zuidelijk stuk van Texel. Met de fietsroute Texel 1 komt u onder andere langs de volgende plaatsen:

  • De Koog, waar u kunt stoppen voor een bezoekje aan één van de gezellige cafés of restaurants. Daarnaast kunt u hier shoppen in de winkelstraat.
  • De Dennen, waar u tijdens de fietsroute het prachtige bos van Texel kunt ontdekken. Ondanks dat het bos is aangeplant, is het zeker een bezoekje waard.
  • Ecomare, nog een hoogtepunt van de fietsroute Texel 1. Die mooie zeehonden opvang centrum is erg leuk voor het hele gezin.
  • Den Hoorn, dit dorpje ligt in het rustige zuiden van Texel. Het plaatsje staat bij velen bekend om het witte kerkje wat u ziet zodra u met de boot aankomt op Texel.

Fietsroute 2

Tijdens fietsroute Texel 2 ontdekt u een heel ander stuk van het eiland en Texel is afwisselend genoeg voor diversiteit tijdens beide tochten. Tijdens fietsroute Texel 2 kunt u de volgende hoogtepunten verwachten:

  • De Cocksdorp, het meest noordelijke dorp van het eiland. Tijdens dit deel van fietsroute Texel 2 rijdt u een stuk langs de kust. In de Cocksdorp kunt u genieten van de gastvrijheid van de dorpsbewoners en eventueel een stukje paardrijden.
  • Prachtige duinen van het eiland. Deze duinen liggen is het noordwesten van Texel en zult u een heel stuk langsrijden tijdens de fietsroute.
  • Oosterend, het meest oostelijke dorp van het eiland. Een goede plek om even een lunchpauze te houden tijdens fietsroute Texel 2.

Goede fietsen zijn tijdens de fietsroutes op Texel essentieel. Daarom helpen wij u graag verder met fietsverhuur of fietsverkoop.

Fietsroute Texel

Texel is een eiland vol verrassingen, en er is geen betere manier om alles te ontdekken dan op de fiets. Met een uitgebreid netwerk van fietspaden en routes biedt Texel eindeloze mogelijkheden voor fietsers van alle niveaus. Denk aan een ontspannende rit langs de kust, een avontuurlijke tocht door de duinen of juist een verkenningstocht door de gezellige dorpen van het eiland. Er is voor elk wat wils op Texel! Hier zijn enkele van de meest populaire fietsroutes die je niet mag missen tijdens je verblijf op het eiland:
 

Texel Kustroute

De Texel Kustroute is een prachtige route langs de kustlijn van het eiland, waar je kunt genieten van het uitzicht op de Noordzee, lange stranden en sfeervolle strandpaviljoens. Deze route voert je langs bezienswaardigheden zoals de vuurtoren van Texel en de Slufter, een uniek natuurgebied waar zoet en zout water samenkomen. 
 
Texel Duinenroute
Voor de avontuurlijke fietser is de Texelse Duinenroute een absolute aanrader. Deze route voert je door de duinen van Texel, waar je kunt genieten van de rust en stilte van de natuur. Onderweg kom je langs kronkelende paden, verscholen meertjes en een overvloed aan flora en fauna. Vergeet niet om af en toe even af te stappen en te genieten van het prachtige uitzicht op de duinen en de zee.
 
Texelse Dorpenroute
De Texelse Dorpenroute neemt je mee op tocht door de gezellige dorpjes van Texel, waar de tijd soms lijkt te hebben stilgestaan. Fiets langs mooie straatjes, historische gebouwen en gezellige terrasjes en maak kennis met de lokale cultuur en tradities. Onderweg kun je genieten van de heerlijke streekgerechten en ambachtelijke producten bij de vele restaurants en winkeltjes die je tegenkomt. 
 
Texelse Natuurroute
Voor natuurliefhebbers is de Texelse Natuurroute een absolute must! Deze route voert je door de verschillende landschappen van Texel, waaronder bossen, polders, duinen en moerassen. Onderweg kom je langs diverse natuurgebieden, zoals de Muy, de Hoge Berg en de Waal en Burg, waar je verschillende vogels kunt spotten!
 
Texelse Culinaire Route
Voor de fijnproevers onder ons is de Texelse Culinaire Route een echte aanrader. Deze route voert je langs de beste restaurants, eetcafés, strandpaviljoens en boerderijwinkels van Texel. Hier kun je verschillende heerlijke streekgerechten en lokale specialiteiten uitproberen. Onderweg vind je ook vis, Texels lamsvlees, ambachtelijke kaas en nog veel meer lekkernijen die het eiland te bieden heeft. 
 
Met onze verschillende fietsroutes kun je het eiland helemaal ontdekken op jouw eigen tempo en op jouw eigen manier. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen dagje uit of een actief avontuur, onze fietsroutes bieden voor elk wat wils en laten je kennis maken met de vele gezichten van Texel. 
 
Dus huur vandaag nog een fiets bij Fietsen op Texel en ga op ontdekkingstocht over dit prachtige eiland. Ben je een ervaren fietser? Of stap je nu voor het eerst op een fiets? Wat je wensen ook zijn, wij hebben de perfecte fiets voor jou! Eerst nog meer weten over de mogelijkheden en fietsen die wij aanbieden? Kom dan gezellig langs in onze winkel. We helpen je heel graag op weg.